Naturvetenskap och teknik i förskoleklass - åk 3 


SENASTE DOKUMENT


KURSER

Naturvetenskap och teknik i förskoleklass - åk 3

Nynäshamns Naturskola har arbetat med utomhusbaserat lärande sedan 1988. Genom åren har ett stort antal kurser för både skola och förskola genomförts i huvudsak utomhus. I samband med att den nya boken Leka och lära naturvetenskap och teknik ute släpps under 2014 erbjuder vi nu kurstillfällen för pedagoger i förskoleklass upp till åk 3 med utgångspunkt från denna bok.

Leka och lära naturvetenskap och teknik ute, 3 tim utomhus

Detta kurstillfälle är förlagt utomhus vid er skola alternativt vid Nynäshamns Naturskola. Kursen innehåller praktiska aktiviteter utomhus med utgångspunkt från boken ”Leka och lära naturvetenskap och teknik ute”. Artkunskap, produktiva frågor, naturvetenskapligt arbetssätt, utmaningar, problemlösning och enkla maskiner som till exempel hjulet. Aktiviteterna görs genom samarbete i mindre grupper.

Kostnad

Kurserbjudande som fil  

För offert, frågor och önskemål

Ring eller maila mats.wejdmark@nynashamns.se  tel 08 520 737 09

Kurslitteratur

Boken Leka och lära naturvetenskap och teknik ute kommer att kunna köpas till ett förmånligt pris i samband med kursen. Boken riktar sig till förskola och förskoleklass och aktiviteterna stämmer väl överens med det centrala innehållet i de naturorienterande ämnen och teknik. I boken finns hänvisningar till Lgr 11 för åk 1-3 inom NO och teknik. Boken är på 350 sidor och innehåller 150 aktiviteter, många faktarutor och ett 30 sidor rikt illustrerat kopieringsunderlag. Nynäshamns Naturskola erbjuder även andra kurser utifrån böckerna i Att lära in ute-serien. Boken Att lära in ute året runt innehåller aktiviteter inom de naturorienterande ämnena och teknik för åk F-9.

Nynäshamns naturskolas kurser.   

Köpa boken på Outdoor Teaching

2014-10-24 10:10:16