Naturvetenskap och teknik i förskolan 


SENASTE DOKUMENT


KURSER

Naturvetenskap och teknik i förskolan

Nynäshamns Naturskola har arbetat med utomhusbaserat lärande sedan 1988. Genom åren har ett stort antal kurser för både skola och förskola genomförts i huvudsak utomhus. I samband med att den nya boken Leka och lära naturvetenskap och teknik ute släpps under 2014 erbjuder vi nu kurstillfällen för pedagoger i förskolan med utgångspunkt från denna bok.

1. Naturvetenskap och teknik, 2 tim inomhus
Detta kurstillfälle är förlagt inomhus på er förskola eller på Nynäshamns Naturskola. Vi varvar teori och praktiska aktiviteter. Innehåller bland annat: att ställa hypoteser, produktiva frågor, konstruktion och problemlösning med en berättelse som utgångspunkt. Aktiviteterna görs genom samarbete i mindre grupper.
2. Leka och lära naturvetenskap och teknik ute, 3 tim utomhus
Detta kurstillfälle är förlagt utomhus vid er förskola eller vid Nynäshamns Naturskola. Kursen innehåller praktiska aktiviteter utomhus med utgångspunkt från boken ”Leka och lära naturvetenskap och teknik ute”: Artkunskap, produktiva frågor, naturvetenskapligt arbetssätt, utmaningar, problemlösning och enkla maskiner som till exempel hjulet. Aktiviteterna görs genom samarbete i mindre grupper.
 
 
Kostnad för resor och eventuell övernattning tillkommer.
För offert, frågor och önskemål
Ring eller maila mats.wejdmark@nynashamns.se  tel 08 520 737 09
Kurslitteratur
Boken Leka och lära naturvetenskap och teknik ute kommer att kunna köpas till ett förmånligt pris i samband med kurs 2. Boken är på 350 sidor och innehåller 150 aktiviteter och många faktarutor. Nynäshamns Naturskola erbjuder även andra kurser utifrån böckerna i Att lära in ute-serien

 Kurserbjudanade som fil    

Alla Nynäshamns Naturskolas kurser  

2014-04-08 10:03:37