SENASTE DOKUMENTNATUR- OCH KULTURAKTIVITETERNaturen är en viktig plats för oss stressade människor att söka oss ut i när kropp och själ behöver vila. I naturen kan vi med våra sinnen uppleva lugnet; se naturens skiftande färger, känna dofter och smaker, lyssna på det lågmälda ljudet av liv och känna fukten hos vitmossan och värmen hos den torra solbelysta berghällen. 
Lugnet, kravlösheten, skönheten och de gröna nyanserna lindrar symptom på stress och ger en paus i jakten på fabricerad, paketerad dyr lycka. 
Allemansrätten ger oss gratis tillgång till naturupplevelser och vår kommun är rik på sköna och kulturhistoriska platser. Naturen är givmild och erbjuder Nynäshamns invånare och besökare gratis friskvård och möjlighet till förbättrad folkhälsa inom kommunen. 
Med denna sida, som vi utvecklar tillsammans med Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen, vill vi visa vilka natur- och kulturskatter vi har inom Nynäshamns kommun. Vi har valt att presentera dessa platser eller aktiviteter månadsvis. 
Välj månad ovan och se vad natur- och kulturmiljöerna i vår kommun kan erbjuda dig.